EuroClassica loginnewest/latestforum - Lateincommunity Österreicheventsprojectscurriculaupload

categories
Competitions
Arpino
C.i.c.e.r.o
Melk
Sulmona
Venosa
Viterbo

Suchkriterien | Sprache: lat
Links Bild Annual Competition Student Competition in Ancient Greek Language and Culture
This yearly competition is organised by the Greek Ministry of National Education and Religious Affairs, and more specifically the Directorate of International Relations in Education and the Pedagogical Institute. Co-organisators are the Hellenic Language Heritage, the Society of Greek Philologists, the European Cultural Centre of Delphi, the Organization for the Internationalization of the Greek Language and the Pan-Hellenic Association of Teachers for the Greek Language and Civilization.
The Link leads to a picture galleries produced at the 7th Annual Competition by Philipp Thönissen, the one below to one by Andreas Kreuml
Andreas Kreuml
Artikel Bild European competition for ancient Greek
You can find all important information about the 6th European competition for ancient Greek.
Greek version
Links Bild Flemish Latin & Greek Olympiad
The Flemish Latin & Greek Olympiad is a yearly organized competition for secondary school students. According to the level it consists of an individual or a class translation of an ancient Latin or Greek text.
Artikel Bild Sensation: Matthias Hoernes vom Paulinum/Schwaz ist Europameister in GRIECHISCH!
Herzliche Gratulation an den strahlenden Sieger in der "5th Annual European Competition in Exploring Ancient Greek Language and Culture". Der Tiroler, bereits beim Bundesfinale 2006 in Kremsmünster dabei, hat sich gegen starke Konkurrenz aus Europa (und sogar Mexiko) durchgesetzt. Per Klick erhalten Sie die Siegerliste. Die feierliche Preisverleihung wird in Anwesenheit des griechischen Staatspräsidenten Anfang Juli in Athen stattfinden.
Auf der Homepage des Paulinums erhalten Sie Informationen über die vielfältigen Aktivitäten und Erfolge der Schülerinnen und Schüler in den klassischen Sprachen: Die Aufstellung eines griechischen Tempels, ein Theaterstück über Ovids Metamorphosen (Termine unter "Events"!), Teilnahmen und Siege bei nationalen und internationalen Wettbewerben! Sehr beeindruckend und empfehlenswert!
Homepage des Paulinums in Schwaz
homepage